KVIKSØGNING OPRET PROFIL SEND TIL EN VEN OM ÆGTESKAB  DEL MED VENNER  
 

Islamisk ægteskab

Ægteskabet i islam har en meget central rolle. I islam anses det for at være det stærkeste og helligeste bånd mellem mand og kvinde.

Om forholdet mellem mand og kone i ægteskabet siger Allah i koranen:
De (jeres ægtefæller) er en klædning for jer, og I er en klædning for dem (2.187) Og blandt Hans tegn er, at Han har skabt jer hustruer af jeres art, at I må finde sjælefred hos dem, og Han har skabt kærlighed og barmhjertighed mellem jer. Heri er der sandelig tegn for folk, som vil tænke sig om. (30.21).

Ægteskabet er af vital betydning for menneskets åndelige udvikling.

Som Profeten Muhammed (fvmh) har sagt:
”når en person gifter sig fuldender han halvdelen af sin religion” overleveret af al-Bayhaqiyy.

Når en mand eller kvinde er i en moden alder og ønsker at blive gift, er det det mest almindelige at forældrene spiller en vigtig rolle i valget af ægtefællen, fordi det er en del af den islamiske tradition at parterne giftes med forældrenes og/eller formyndernes samtykke. Men ægteskabet i islam anses ikke for at være gyldigt uden begge parters accept, begge parter skal derfor spørges og tages med på råd.

Det berettes således, at da en ung pige kom til profeten (fvmh) og beklagede over, at hun var blevet gift, uden at blive adspurgt, befalede profeten, at hun var fritstillet til at få ægteskabet opløst, hvis hun ønskede det. Ægteskabet skal altså indgåes frivilligt for at være gyldigt, og frivilligheden sikres bedst ved at parterne kender hinanden (mere eller mindre) ved ægteskabets indgåelse.

Parterne skal altså hvis ikke de i forvejen kender hinanden mødes for at lære hinanden at kende, men på en islamisk og moralsk måde, hvilket betyder at en tredje part skal være tilstede. Selve vielsen sker af en imam (se møde- og vielsessteder) og skal bevidnes af to voksne samt holdes offentligt.

Når en kvinde accepterer brudgommen, er det hendes ret at forlange en medgift- mahr fra brudgommen, om hvis størrelse der først må herske enighed. Ønsker hun at frasige sig medgiften eller blot forlange en lille medgift er det også hendes ret. I et islamisk ægteskab er det mandens forpligtelse at forsørge konen samt at behandle hende venligt, for at ægteskabet og familielivet skal ånde i fred.

Profeten Muhammed (fvmh) har herom sagt:
”Iblandt de troende er de som har den venligste indstilling, og er venligst imod deres familier, de som viser den mest perfekte tro. ”

Og i et andet hadith siger profeten (fvmh):
”De bedste iblandt jer, er de som behandler jeres hustruer bedst.”
Hvis ægteskabet ikke kan fungere er skilsmissen tilladt som den sidste udvej.

Herom siger profeten (fvmh):
”Af alle de ting Allah har tilladt, er skilsmisse den Han synes mindst om.”
 Og selvom skilsmisse er besluttet, er den gode og venlige behandling stadig påkrævet.

Koranen siger om dette:
Så hold dem i tugt og ære eller forlad dem i anstændighed. Det er ikke lovligt, at tage nogen ting du allerede har givet dem.

På denne måde kan hendes medgift og andre gaver aldrig tages tilbage igen.

Følgende links anbefales hvis du ønsker at vide mere om ægteskabet i islam www.islam.dk || www.wakf.com

Har du kommentar eller forslag er du velkommen til at sende til os på kontakt info.

 
 
Login
Glemt kodeord?
 
Opret din profil og kom igang med det samme!  
Find din match med Zawaj.dk  
Profiler på zawaj.dk
6963
Profiler online lige nu
0
Gæster online lige nu
4